Begin deze maand startte de tekenvierdaagse van De Betekenaar: vier dagen aan de slag met de basis van zakelijk tekenen.

Huh? Zakelijk tekenen?

Jazeker! Want meer tekenen op kantoor maakt t leven niet alleen leuker, ook een stuk duidelijker:

a picture is worth a thousand words

papieravonturen-nl-tekenvierdaagse-3

Ik kreeg elke ochtend een kort videootje toegestuurd. Kort en krachtig, vaak niet meer dan 10 minuten waarbij Bas van De Betekenaar je aan de hand neemt om de basis van zakelijk tekenen je bij te brengen. En wát was t leuk om te doen! En helemaal leuk: je kan tot eind deze week de filmpjes bekijken, jee!

papieravonturen-nl-tekenvierdaagse-1

Je kan ze hier terug kijken:

dag 1 – iedereen kan tekenen
dag 2 – symbolen tekenen
dag 3 – kleur
dag 4 – professioneel tekenen

papieravonturen-nl-tekenvierdaagse-2

Kan jij een cirkel, rechthoek, vierkant en een rechte lijn tekenen? Mooi! Want dan kan je tekenen!
Je hoeft níét realistisch te kunnen tekenen om zakelijk te kunnen tekenen. Het gaat vooral om het dúrven tekenen. Want tekenen voor je collega’s, klanten of baas, kan heel anders voelen dan tekenen voor jezelf.

papieravonturen-nl-tekenvierdaagse-4

Gelukkig heb je na de vier dagen met Bas een goede basis: je hebt meerdere kernwoorden die belangrijk zijn bij je werk omgezet naar beeld. En dan is het een kwestie van “gewoon beginnen”. En hoe dat starten voor jou is, dat is iets wat je zelf mag uitvogelen 😉 Teken je eerst verder voor jezelf? Tijdens een vergadering op je werk? Als ondersteuning bij een overleg met collega’s? Of ga je gelijk aan de slag bij klanten?

Ik begon enthousiast dezelfde week met het tekenen ter voorbereiding van een training. En er zaten zulke leuke dingen bij dat ik die gelijk ook heb meegenomen bij de daadwerkelijke training 😉

Het was super fijn om het zakelijk tekenen te gebruiken bij de voorbereiding, want wat is de kern van mijn verhaal? Wat is het belangrijkste? Want dat zet je neer op je flapover/hand-outs/… .

En ook leuk: de deelnemers waren ook bijzonder positief: ze zagen gelijk wat ik bedoelde en kregen zin om meteen te starten, ze zagen het letterlijk voor zich wat de bedoeling was.

Dus. Doe mee met de visuele revolutie en ga ook zakelijk tekenen!