Er is een nieuw huis binnen de familie, die we afgelopen weekend liefdevol onderhanden hebben genomen. Het wordt een prachtig paleisje!

Chaos! Rommel! Zooi! Dat krijg je als je
ons de ruimte geeft 😉 (maar alles is
aan het einde weer netjes
opgeruimd 🙂 )

In de logeerkamer waren er wat muren die wat liefdevolle creatieve aandacht nodig hadden zodat de vlekken als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Een taak die op ons lijf geschreven was, dat dachten mijn broertje en zijn lieve vrouw. Daar waren J., zusje van mijn schoonzusje, en ik het helemaal mee eens. Met enige regelmaat klonk er weer een lachsalvo door het huis (dat galmde ook nog eens fijn 😉 ) omdat we weer iets geweldigs bedacht hadden (het is ook echt geweldig leuk geworden!).

De vlekken op de muur gingen wij te lijf met schoolbordfolie. Geweldig spul! Dus mocht je zelf ook een kamer hebben die wat aandacht kan gebruiken…

Je hebt nodig
– een muur waar schoobordfolie op geplakt mag worden (die hoeft natuurlijk niet met verfvlekken besmeurd te zijn 😉 )
– schoolbordfolie
– schaar
– potlood/pen
– een bankpasje/doekje
– inspiratie!

Aan de slag!
– bepaal wat je op de muur wilt hebben. Onze opdracht voor de logeerkamer was: wel vrolijk, niet te kinderlijk. We kozen voor dierenfiguren. Een vlinder, een kat, een vogel en vooruit, wat bloemen, hartjes en bijtjes. Voor bij de wastafel kwamen we uit op nacht-figuren. Sterren en een maan. 
– mochten er vlekken zijn die je niet meer wilt zien: kijk hoe groot bepaalde figuren moeten worden. Het zou jammer zijn wanneer je net iets geweldig hebt uitgeknipt en het vervolgens te klein is…
– teken je figuren uit en knip ze uit
– volg de aanwijzingen op de achterkant van de folie over hoe je de folie het beste kan aanbrengen.
→ wij hebben van te voren alle muren afgenomen met water en ammoniak. (Wat werd het water vies…)

– leef je uit met knippen en plakken!

Waar wij het meeste lol om hebben gehad, zijn twee grapjes die we ‘verstopt’ hebben in de logeerkamer 😉

De schildpad zit verstopt onder bij de wastafel (en deze zie je het makkelijkst over het hoofd)

En deze spin, komt fijn even wiebelen bij je hoofd 😉 ( hij hangt vlakbij het hoofdeind van het logeerbed (tenminste… dat denken we, want die staat er nog niet 😉 )