Sinds een paar maanden sta ik vroeg op. En dat is best wat voor mij, want ik hou van slapen en mijn bed ligt waanzinnig lekker. En toch, dat vroeger opstaan bevalt mij meer dan bijzonder goed 🙂

Waarom ik dit vroege opstaan überhaupt ben gaan proberen? Goeie vraag 😉

Het begon allemaal op een dag ergens in november vorig jaar…

Ik las een boek dat over vroeg opstaan gaat (the miracle morning) en legde het boek na het bijna uitgelezen te hebben toch maar weg. Het hoofdstuk waarin je zelf uitgedaagd wordt om dat vroege opstaan te proberen lag ongelezen naast mijn bed. Er over lezen is dikke prima, maar het ook echt gaan doen? Mmm, ik had er zo mijn bedenkingen over.

Toch bleef het aardig knagen. In het boek vertelt Hal Elrod dat het vroege opstaan hem veel heeft gebracht. Hij besteedt dat uurtje aan persoonlijke ontwikkeling, onderverdeeld in 6 onderdelen. Zijn 6 SAVERS zorgen er voor dat je aan de slag gaat met waar jij naar toe wilt. Wat kan je beter ontwikkelen? Waar wil je heen? Hoe kan je de beste versie van jezelf worden?

Nou sta ik sinds november elke ochtend op mijn yogamatje ( samen met yoga with Adriene!) en ik vind het heerlijk. Zelfs W. rolt sinds een paar maanden ook elke ochtend zijn matje uit. En we merken allebei zoveel verschil. Ik zit lekkerder in mijn vel, ben frisser en wakkerder overdag en heb meer energie. Zo fijn! En als dat al komt van ‘s ochtends 15 tot 30 (en soms wat langer, of korter ;)) aan yoga te doen… Wat gaat een ochtend dan doen waarin je nog meer stil staat bij jezelf en waar je naar toe wilt?

In mei was ik er klaar mee. Tijd om mijzelf een schop onder mijn kont te verkopen en het boek uit te lezen. Eén vrij korte treinreis later was ie uit. En stond ik de volgende ochtend een uur eerder op dan anders.

De eerste weken waren niet makkelijk. Het bed ligt zo lekker… Maar ik merkte ook dat wanneer ik “gewoon maar” op ging staan (en niet eindeloos snoozen), ik de eerste 5 minuten echt dacht: HEL!. Maar daarna, man, wat was ik wakker…!

Sinds mei sta ik dus enthousiast eerder op dan anders. Ik spring niet mijn bed uit, máár ik heb wel vaak zín om mijn bed uit te gaan en wat moois van de dag te maken. En het leuke is, het is niet ingewikkeld. De eerste 5 minuten zijn lastig, daarna begint mijn dag echt anders dan wanneer ik blijf liggen en blijf snoozen. Voor de rest vind ik het juist fijn om te kijken waar ik heen ga.

Ben je nieuwsgierig wat het jou kan brengen? Probeer het een maandje uit! Je kan het startpakket van Hal Elrod gewoon downloaden, je hoeft het boek niet eens te lezen!

Hoe laat staat jouw wekker morgen? 😉

 

ps. Ik schreef hier eerder een blog over op mijn werk. Nieuwsgierig? Klik op de link hieronder 🙂

Mei-uitstelvrij: eigen uitstelgedrag onder de loep te nemen